sâmbătă, 11 decembrie 2010

...de citit 1...

   In general toti citesc cateva carti de mai multe ori, nu pentru a le invata pe de rost ci mai de graba din placere sau la fiecare recitire constata ca apar noi amanunte pe care le-au scapat. Cum de se intampla si la mine, nu inteleg fenomenul. O sa discut cu un prieten...psiholog, poate am inceput sa imbatranesc sau am ceva cu capul...dar sa revin la ceea ce am citit.
  Se numeste  AMPRENTELE ZEILOR de Graham Hancock. O carte destul de grea dupa parerea mea deoarece contine multe date  iar din ceea ce scrie pe coperta ei va redau:

   Intr-o reevaluare drastica a trecutului omenirii, folosind instrumente high-tech ale arheologiei si astronautici moderne,extraordinara lucrare a lui G.H. expune fascinanta retea de legaturi dintre: sfinxul si piramidele egiptene, tamplele din Tianhuanaco in Anzi, piramidele mexicane ale Soarelui si Lunii, continentul pierdut sub Antartica, cunostinte antice de geometrie sferica si astronavigatie, miturile si legendele omenirii care si-au pastrat o stranie consecventa peste diviziunile geografice si sociale, noile teorii despre cauzele glaciatiunilor.
   Noile dovezi ale lui H. releva nu numai amprentele clare ale unei civilizatii necunoscute care a inflorit in timpul ultimei glaciatiuni, ci si o serie de concluzii infricosatoare despre genul si proportile catastrofei planetare care a trebuit sa aiba loc pentru a-i sterge aproape toate urmele.

   Cand aveti timp luati loc undeva comod si aplecati-va asupra ei. La sfarsit s-ar putea sa priviti altfel lumea cand va uitati pe un geam afara ziua sau noaptea cand va uitati la stele.

2 comentarii:

  1. Cauta cartea "Lumi galactice" a lui Doru Davidovici, aviator roman, Dumnezeu sa-l ierte!,este superba si a aparut prin anii '80.

    RăspundețiȘtergere