luni, 17 ianuarie 2011

...pragul...

   "Trei din cele patru maicute de la Manastirea vasluiana Tanacu, condamnate la inchisoare, dupa ce, in 2005, impreuna cu preotul Petru Corogeanu, au rastignit pe o cruce improvizata din lemn o tanara pentru a fi exorcizata, au fost eliberate din Penitenciarul Targsor, anunta Mediafax".
   In iunie 2005, cele patru maicute si preotul Petru Corogeanu au rastignit pe o cruce improvizata din lemn o tanara in varsta de 23 de ani pentru a fi exorcizata. Dupa trei zile de chinuri groaznice, in care nu a mancat si nu a baut nimic, Irina Cornici a murit.
   Ma mira aceasta stire chiar asa s-a ajuns incat avocati grei s-au implicat in eliberarea lor. Daca au facut-o pentru reclama sa le fie rusine, dar nu le este si nu le va fi. Ce pregatire aveau maicutele si preotul pentru exorcizare... ca biserica nu comenteaza deloc. Din ce mai auzim si noi in stanga si dreapta sau pe la batrani exorcizarea nu se face cu infometare... ci prin rugaciune si etape de curatire trupeasca. Asa am auzit eu... Si mai apare intrebarea: cine a hotarat ca tanara era posedata si nu ar fi avut cumva probleme psihice... Biserica tace in continuare, are probleme mai lumesti de rezolvat si se mai plange cate un preot la cate un post tv ca lumea nu mai calca pragul casei Domnului.
   Dragi preoti ortodocsi, e timpul sa evoluati si voi... legea judecatii de apoi se aplica si la voi, nu numai lumii laice, caci dupa  Decembrie 1989 ati devenit stat in stat... asa se vede din afara, ca nu mai aveti nicio frica de Dumnezeul pe care-l slujiti.

2 comentarii:

  1. Ei, exorcizare...
    Vaticanul s-a delimitat de mult de astfel de practici, datorita progreselor inregistrate de psihiatrie si neurologie.
    Cand o sa se trezeasca si Biserica Ortodoxa sa explice crediinciosilor ca nu exista posedati de diavol, ci doar bolnavi psihic, schizofreni, oligofreni si alti 'freni?

    RăspundețiȘtergere
  2. ...nici pana la ora asta biserica nu a spus... ca le pare rau de cele intamplate... tace in continuare...

    RăspundețiȘtergere