marți, 15 martie 2011

luni, 14 martie 2011

acuma...

   Cateodata chiar si cei mai tari pot fi ingenuncheati... Nu iti vine sa crezi ca in anul 2011 o tara ca Japonia nu vrea sa isi inchida toate reactoarele nucleare si sa produca din alte surse alternative energie electrica de care are atata nevoie.
   Imi tot vine in minte ce declara mai acum cateva zile intaiul petrolist al tarii don Dinu Patriciu ca ,,nu este de acord cu energia eoliana'' ca sursa alternativa de producere a energiei electrice. Cred ca daca ar fi fost cetatean japonez cativa samurai bine intentionati i-ar fi tuns barba acuma...
  Azi fara se vrem ne gandim la primavara lui 1986 si la efectele Cernobalului... in timp. Oare istoria se repeta? Oficialii niponi declara ca totul este sub... control dar le bubuie centralele nucleare ca popcornul. O flota militara venita in ajutor se intorce la 180 de grade ca nu le mai place... sushiul?
   Deci cat de grav este...  iradiati sau nu tot globul?

duminică, 13 martie 2011

loveste din nou...

    In orasul meu, Temuta Garda Financiara... loveste iarasi, dar nu oriunde si pe oricine, ci pe acei periculosi vanzatori de flori.
  Cateodata treci intentionat  prin apropierea multimii de petale, doar ca sa le adulmeci parfumul. Acolo pare a fi o alta lume...si singurul pericol care se poate ivi este o intepatura a vreunei albinute atrasa si ea de dulceata parfumului. Sclipirea argintie a ambalajelor de staniol se zareste in unele zile de la distanta, indiferent ca este zi sau noapte.
  Floraresele stau la posturi ca niste soldati adevarati, indiferant de capriciile vremii...fie ca ploua sau ninge, fie ca-i soare sau vant, sunt tot acolo, la coltul strazii. Nu se pregatesc sa atace pe nimeni, ci doar sa vanda...flori pentru bucuria sufletului.

luni, 7 martie 2011

politica...

   Micul nostru Titulescu asa cum era alintat el nici nu a inceput bine lupta politica ca a si capitulat. Mai ieri declara Victor Ponta de tanara membra a filialei PSD Timisoara, Roxana Golban ca ,,In PSD nu are viitor, dar o trimitem bucurosi la PDL''
  Azi, rasturnare de situatie de la virulenta trecem la un ton mai indulcit... ,,se declara invins de tanara social-democrata care a pozat in Playboy, el apreciind ca fiecare poate sa faca ce vrea atat timp cat respecta legile si subliniind ca nu este vreun apostol al noii moralitati''. Ceva nu este in regula si... sunt sigur ca prietenii stiu de ce. Sa fie de vina  8 Martie?... hmm, sa fie in primi 10 la sponsorizari in filiala aceea ca doar vine campania electorala?... hmm, sa fie cumva propusa la un minister in viitor?... hmm.
  Dintr-o curiozitate pur masculina am cautat poze cu ea pe net si nu am gasit nici una cu ea intr-o pozitie...  politica. Asta o fi viitorul PSD-ului sub Ponta?
  

joi, 3 martie 2011

evaziunea

   Toti vorbesc despre lupta anticoruptie care se duce pe plaiurile mioritice, de vama, de  firmele astea private care isi fac de cap. Un bugetar al garzii financiare imi spunea cati  bani au strans ei de la firme si ce sume au reusit sa verse la buget... imi dadeau lacrimile daca nu vedeam in ce mercedez s-a urcat la terminarea programului. Apropos, cunosc cativa bugetari... onesti, care abia reusesc sa isi plateasca o rata la banca.    Ieri am vazut in actiune temuta Garda Financiara... controlau niste vanzatori de martisoare si le reprosau ca nu au casa de marcat... fratilor, acolo este evaziunea cea mare!...

miercuri, 2 martie 2011

acasa

   Eeee, iata ca trecut si 1 Martie, flori peste flori, ca de martisoare s-au cam saturat fetele si femeile de pe la mine din zona... m-as muta in moldova. Am inteles ca acolo fetele ofera martisoare barbatilor. Oare nu ne spune careva ce-a primit?... sau tac toti, sa nu se auda pe acasa...