duminică, 13 martie 2011

loveste din nou...

    In orasul meu, Temuta Garda Financiara... loveste iarasi, dar nu oriunde si pe oricine, ci pe acei periculosi vanzatori de flori.
  Cateodata treci intentionat  prin apropierea multimii de petale, doar ca sa le adulmeci parfumul. Acolo pare a fi o alta lume...si singurul pericol care se poate ivi este o intepatura a vreunei albinute atrasa si ea de dulceata parfumului. Sclipirea argintie a ambalajelor de staniol se zareste in unele zile de la distanta, indiferent ca este zi sau noapte.
  Floraresele stau la posturi ca niste soldati adevarati, indiferant de capriciile vremii...fie ca ploua sau ninge, fie ca-i soare sau vant, sunt tot acolo, la coltul strazii. Nu se pregatesc sa atace pe nimeni, ci doar sa vanda...flori pentru bucuria sufletului.

4 comentarii:

  1. micul comerciant trebuie pus la punct. sa nu cumva sa-si ia nasu' la purtare ori sa se imbolnaveasca de trai imbelsugat...cred ca in postarea ta te-ai referit la cei cu flori din import, nu la producatorii autohtoni...am inteles ca importatorii de flori fac tranzactiile cu plata cash...(poate de-aceea-i cauta din cand in cand G. F., caci nu prea platesc nici impozite pe profit). oricum, nu se intampla mare lucru, "soldati" fiind, isi cunosc dusmanul, munitia si tinta...

    RăspundețiȘtergere
  2. la micul comerciant ma refeream...

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu cred ca este asa de temuta atata timp cat accepta sa primeasca spaga. De unde vilele si masinile care la cumpara la copii? amante... bunici, matusi. Pe ei cine ii controleaza sau cand incep sa fie controlati si ei?

    RăspundețiȘtergere
  4. Ptr anonim nu se vrea sa fie controlati si ei.

    RăspundețiȘtergere