luni, 26 decembrie 2016

Craciunul anului 1986...

  Unii vorbesc de ce bine era in epoca de aur, sau in timpul lui Ceausescu. Pai sa le spun si eu cum a fost de un revelion cand nu am mai gasit deloc carne desi am stat toti prietenii din cartier la doua cozi... atunci si ne-am hotarit sa mancam doar cartofi prajiti cu mustar si sos de rosii, muraturi plus renumitii creveti vietnamezi. Deci mancare avem, acum trebuie sa umplem cada cu apa rece ca de, poate se opreste apa si mai avem nevoie la wc, la bucatarie... lumanari, lampa pe gaz ca poate se opreste si curentul vreo doua ore ca in cursul saptamanii, nu?
  Singurul capitol  la care stateam bine era muzica... din combina muzicala cum se spunea pe atunci (sau casetofon pentru cei tineri) se auzea George Michael. Era Craciunul anului 1986 si speram toti ca va fi ultimul in aceste conditii.

duminică, 18 decembrie 2016

a castigat...

  Cand il vedeai prima data si ii ascultai argumentele acum 20 sau 15 ani in urma, te facea sa  zambesti  sau sa-i intorci spatele. Nu am vazut nici un politician roman in toti acesti ani care sa apere cu atata inversunare un brand romanesc. Chiar si atunci cand era pe marginea prapastiei el a crezut in revenirea marcii DACIA in piata auto. El a castigat acest pariu dar cu ce framantari poate nu o sa stim niciodata.
  Dumnezeu sa-l odihneasca pe Radu Stroe.