vineri, 20 mai 2011

Doriti?

  O furtuna de primavara...
  Curcubeul... drumul...
Ploua cu soare aveti grija ce va doriti s-ar putea sa se indeplinesca.




luni, 16 mai 2011

Periculos

   Cand imi vine randul la serviciu lucrez si noaptea. Cateodata programul este mai lejer si inevitabil te uiti la televizor ca sa treaca timpul. Avantajul este ca stai treaz si dimineata esti cu stirile pus la punct. Dezavantaje... le discutam altadata.
   Noaptea tot felul de programe si sigur fiecare ar dori sa se uite la cel preferat de el. Ca sa nu ne certam pe televizor am hotarat ca fiecare coleg sa aiba o zi a lui si la ce isi doreste el sa se uite... se uita si ceilalti fara alte comentarii. Poate fi orice. Democratie nu...
   Azi noapte sa ales programul national TVR2 cu bucatarul Jamie Olivier.

    Toate bune si frumoase ne-am uitat, dar au aparut problemele dupa vizionare. Fiecare desi declara ca a adoptat stilul meu de nu mai manca noaptea toti au dat atacul la pachetelul de mancare sau au plecat la alimentara sa-si cumpere ceva. Recunosc si eu am avut probleme cu stomacul dupa un asa documentar. Am stins problema pana la urma cu un ceai.
   "Periculos Jamie Olivier daca este vizionat la ore nepotrivite" am tras concluzia cu totii. Asa cum la copii se pune limita de varsta la unele filme si reportaje asa ar trebui pusa si o limita de ora la emisiunile cu si despre mancare, nu?
   Daca nu ma credeti uitati-va la un asemenea reportaj noaptea la ora 01, dupa ce ati servit masa de seara la ora 20.30 sau 21.00.

joi, 12 mai 2011

Utilaj

   Iata a aparut din nou un utilaj lucrand la Autostrada  Soarelui si speram sa aiba acte de provenienta in regula. Cele dinainte au fost ridicate absolut toate de Interpol. Conform presei erau furate din Germania, ajunse in Bulgaria si inchiriate de acolo de compania care lucra pe tronsonul respectiv. Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale pentru care am eu o simpatie aparte de la un timp nu a stiut nimic de statutul utilajelor respective?.

marți, 10 mai 2011

1 Mai

   De ce oare prietenii ma intreaba ce am facut de 1 Mai? Chiar au uitat asa repede cu totii de problemele mele sau poate ma tin eu tare si nu arat cu nimic din purtarea mea. Poate ar trebui sa ma tarai pe jos sau fac ceva iesit din comun ca sa se vada.

luni, 9 mai 2011

Nu

   Ofertele sunt limitate in spatiu si timp sau unele dupa cum zic unii poti profita doar o data de ele. Altii in schimb zic ca sunt ca si ultimul tren pe care il apuci o data in viata.
   Da de unde zic eu si la companiile de telefonie mobila ofertele vechi dispar si apar altele noi iar intr-o gara maine sunt si alte trenuri doar nu se darama gara dupa ultimul tren de azi.
   Am zis ofertei un "NU" de au ramas toti cu gura cascata si in camera se auzea doar zumzaitul aparatului de aer conditionat. M-au invitat la discutii la pranz sau mai pe seara poate ma razgandesc. La al doilea "NU" au inceput toti deodata sa comenteze ca poate din cauza problemelor aparute refuz o asa oferta cand altii s-ar da peste cap pentru un asa post.
   M-am ridicat zambind si le-am raspuns ca nu din cauza problemelor ii refuz ci din cauza stilului in care se lucreaza una se promite si alta se face dupa aceea in timp. "Si cine va reprezinta acolo?... eu. Cine primeste bobarnacele ca voi nu va tineti promisiunile?... doar eu."
   Am iesit afara din birou fara a mai saluta. In spate auzeam tot felul de comentarii si mi-a venit o melodie in cap pe care am inceput sa o fredonez cu gandul in alta parte.

duminică, 8 mai 2011

filmul

   Ieri seara sa lansat filmul  Piratii din Caraibe 4. Abia astept sa-l vad.

vineri, 6 mai 2011

o betie...

   Fiecare pas pe care il faci iti rasuna in cap ca o fanfara care isi acordeaza instrumentele. Privirea urca in sus si jos de parca te-ai afla pe un vapor care merge pe o mare agitata sau intr-o furtuna. Sus, jos si iar sus, jos. Toti oamenii din jurul tau ti se par simpatici si fiecare pahar pe care il dai pe gat parca ii face sa se indeparteze de tine, trebuind sa vorbesti mai tare ca sa fii auzit.
   A doua zi le spui la cunoscuti ca te-a prins curentul sau te doare o masea nu ca ai rupt cu bautura. Ahhh ce amintiri.
   A trecut si 5 mai ziua barbatului cum se mai zice.
   Ce dor imi este de o betie.

joi, 5 mai 2011

nu sunt...

   Zidurile imi apar in fata de la un timp ca ciupercile dupa ploaie. Poate nu te concentrezi de ajuns ca sa le treci sau poate nu te... turezi mai tare ca sa le darami... imi spuneau cunoscutii. Oare?
   Cumpar anul trecut pe 5 mai rovinieta pe un an de zile ca sa nu imi mai bat capul cu taxa de... drum. De trei saptamani imi curg de la Compania Nationala de Drumuri si Poduri amenzi ca nu am platit taxa de drum. In prima faza am zis ca nu este adevarat sau ca este vreo gluma dar dupa ce o primesti pe a sasea... deja gluma se ingroasa. Sincer nu inteleg cum pana in luna noiembrie rovinieta fost buna si dupa aceea nu. Ca aceste amenzi sa le contest trebuie conform legii sa ma deplasez la judecatoria pe raza careia sa emis procesul verbal... alta buba, alti bani. Daca stau sa ma gandesc am fost si la  Valcea, Sibiu, Hunedoara, Galati, Iasi... doar masina a circulat.
   Ajuns la un avocat ma intalnesc cu un cunoscut transportator care si el are aceeasi problema numai ca la el camionul a circulat mult mai mult si implicit are mai multe amenzi decat mine.
   Fara sa vreau am zambit cum nu am mai facut-o de mult timp si nu din rautate ci de faptul ca poate mi-am dat seama ca nu sunt singurul cu aceasta problema.
 

miercuri, 4 mai 2011

simti...

   Cum te simti daca iti incepi ziua tipandu-se la tine de... dimineata. Intrebare de 5 stele...