sâmbătă, 30 aprilie 2011

am intrat...

   De o perioada de timp in lume a inceput criza economica. In unele orase se simte mai tare in altele mai putin si in altele deloc.
   In orasul meu a aparut o altfel de criza si nu ne vine sa credem. Nu gasesti sa cumperi un aparat de aer conditionat bun ci doar modele vechi de anul trecut ramase pe stoc in depozite si magazine de specialitate. Cauza ar fi lipsa pieselor japoneze la producatori... asa spun importatorii.
   Uite asa avem si noi o criza si am intrat in randul lumii...

duminică, 24 aprilie 2011

Zbor 3...

   Cine crede-n zbor este stapan peste zare.
                                                     Lucian Blaga

joi, 21 aprilie 2011

Ei...

   Pe tabla de sah sunt diferite piese de joc: pioni, cai, ture, nebuni, regi. In timp iti dai seama ca pe toti ii poti inlocui daca este nevoie dar locul reginei nu il poti lua deloc. Jumatate este teritoriul tau si numai al tau si te trezesti la un moment dat ca ai toata tabla a ta chiar daca regina nu este scoasa din joc. Nu mai poate guverna jumatatea ei. Tu esti seful suprem... dar oare esti pregatit pentru asa ceva?
Cine stie, doar in timp se va vedea...
   Azi neconditionat toti pionii, caii, turele, nebunii si regii s-au inclinat in fata mea. I-am salutat respectuos cand am trecut pe langa ei.

miercuri, 13 aprilie 2011

A treia vizita...

   Toate stau nemiscate... asteapta sa li se termine solutiile perfuzabile si deoadata incepe agitatia. Nu se pot intoarce sa priveasca ce se discuta, dar dupa pozitia capului si dupa cum isi intorc urechile sa auda mai bine, imi dau seama ca sunt atente la tot ce se discuta si nu inteleg de ce..
   Dar cine a venit in vizita la tine? ce intrebare, ma gandeam si eu ca ii poate pune, ca abia vorbeste. Dupa trasaturile asemanatoare erau copiii... bolnavului.  Mai urmeaza un set de intrebari intr-o liniste totala... Parca plutea ceva in aer in salonul respectiv, iar eu nu intelegeam nimic. Maica mea si-a dus cu chin mana la gura si a pus un deget la buze.
   La un moment dat, a aparut in usa salonului un tip solid, imbracat intr-un costum negru, cu o fata rosie ca dupa mai multe pahare de vin si le spune copiilor: dragilor, nu o mai chinuiti atata cu intrebarile, casa a dat-o congregatiei!! Am ramas nemiscat... da, din aceasta cauza era asa de liniste. Sa vezi ce scandal iese acum!
   Copiii s-au ridicat si i-au spus calm preotului sau pastorului respectiv: daca tie sau congregatiei v-a lasat casa, voi de acum inainte sa-i aduceti medicamente si sa aveti grija de ea...
   Din acea zi nu i-am mai vazut trecand prin salon nici pe copii, nici pe pastor sau vreun alt membru al congregatiei, nici in vizita si nici sa-i aduca medicamente batranei.  Intr-o zi pe la pranz a venit in salon fara sa o simta nimeni si a ridicat-o  la ceruri moartea. Pana in ultimul moment si-a chemat copiii... De ce pe ei si nu pe pastor, nu inteleg.

sâmbătă, 9 aprilie 2011

Semn bun...



   Iata primele imagini cu prietenul meu virtual Maru dupa cutremur. Ma bucur ca este bine. O fi un semn bun ca lucrurile reintra in normalitate... cine stie.

miercuri, 6 aprilie 2011

...a doua vizita...

   Am un nod in gat, sunt irascibil, mie somn si as manca incontinuu. Dupa semnele astea imi dau seama ca oboseala isi spune cuvantul. Un prieten ma intreba cate drumuri mai fac... i-am raspuns ca de cate este nevoie.
   Azi m-au anuntat asistentele ca nu mai au nici branule... adica nu mai au nimic. Mai bine il inchideti si pe asta domnule ministru ca este spital doar cu numele in rest bate vantul in farmacia lui si pe holuri unde se simte lipsa de angajati. Nu mai zic nimic de costurile cu ce medicamente cumperi si drumul in fiecare zi. Sincer o sa incep sa caut o companie de asigurari care ofera asistenta medicala in afara tarii.
   Ma gandeam ca Ministrul Sanatatii sa-si dea demisia si in locul lui sa angajam pe asistenta medicala si asistenta sociala care au ramas sa munceasca pe gratis langa cei 12 bolnavi parasiti la Spitalul Pârscov din judetul Buzau desfintat de la 1 aprilie. Da si nu este o gluma data... desfintarii. Poate ele se descurca mai bine... eu zic sa incercam si desigur sa fie platite cu salariul lui.
   Daca as fi o zi presedinte... le-as da o prima sau le-as ajuta sa-si gaseasca alt loc de munca.

marți, 5 aprilie 2011

...vizita...

  Orice usa, ca sa o deschizi ai nevoie de o cheie sau la cele mai moderne de o comanda verbala. Ca si in povestea orientala ei rosteau cuvintele magice "Sesam deschide-te". Usa despre care va povestesc azi are comanda... "Am medicamente"...
  Trei paznici te scaneaza ca pe un aeroport, pe tine, sacosa cu medicamente si ca un Dumnezeu hotaresc daca treci sau nu. Spaga nu merge sa le dai deoarece au cateva camere video care-i monitorizeaza non-stop. Nu vrei sa treci pe acolo de mai multe ori pe zi dar asistenta iti da lista cu ce nu au in farmacia spitalului si esti nevoit sa te duci sa cumperi din afara spitalului. Intre timp afli ca au doar branule si leucoplast, sac!
   Prin aceasta usa trec toti ce se duc la vreun pacient mai putin Ministrul Sanatatii. El a venit sa inaugureze noua Sectie de Urgenta pazit de Spp-isti ca sa nu ii dea vreun pacient, ruda a unui pacient sau doctor cu vreo perfuzie in cap sau sa ii infiga vreun ac pe undeva de cate spitale inchide si cum merge sistemul sanitar.
   Oameni buni, nu cred ca il ataca nimeni... ca perfuzia si acul costa... dar leucoplastul asta e periculos rau domne... ieftin si din abundenta poate fi pus pe gura in forma de X si nu mai poate tine discursul.
   S-a incheiat discursul, iar traseul vizitei nu a inclus si usa lui Ali Baba si cei 40 de hoti...